Raziščite Kranjsko Goro in okolico

Trajanje

3-4h

Dolžina

25km

Težavnost

4/10

Zelenci - Belopeška jezera - Dolina pod Poncami / Planica

Opis poti

Izlet začnemo v smeri Italija – postanek naravni rezervat Zelenci – ogled rezervata, razglednega stopla – nadaljujemo do mejnega prehoda – zavijemo v smer Belopeških (Mangartskih) jezer – postanek in sprehod ob zgornjem ali spodnjem jezeru – povratek v Slovenijo – pri presihajčemu jezeru Ledine v Ratečah zavijemo v smer doline pod Poncami/Planice – postanek in ogled nordijskega centra, možen peš vzpon na vrh velikanke (cca 1080 stopnic) – povratek v kranjsko Goro, do izhodiščne točke/JB rent.

Trajanje

5-6h

Dolžina

50km

Težavnost

5/10

Severna triglavska stena in slap Peričnik

Izlet začnemo v smeri Gozd Martuljka – do Mojstrane – kratek postanek pri Slovenskem planinskem muzeju – pot nadaljujemo v smeri Triglavske Bistrice do slapu Peričnik – sprehod do slapu – vožnja do Aljaževega doma v Vratih – sprehod do spomenika in pogleda na severno triglavsko steno – vožnja nazaj do Mojstrane in naprej do Kranjske Gore, do izhodiščne točke/JB rent.

Trajanje

3-4h

Dolžina

25km

Težavnost

6/10

Tromeja

Izlet začnemo v smeri proti Podkorena, zapeljemo mimo vaške lipe in nadaljujemo pot do glavne ceste, smer Korensko sedlo – na odcepu zavijemo na makadamsko pot, kateri sledimo do vrha Peč-i – Tromeje – vmes naredimo krajše postanke za fotografiranje in razglede – na vrhu daljši postanek in uživanje v razgledih. Spust sledi v smeri Rateč – na poti se večkrat ustavimo zaradi varnosti in zaradi razgledov – vožnja skozi vas Rateče in ovratek v Kranjsko Goro, do izhodiščne točke/JB rent.

Trajanje

1.5h

Dolžina

15km

Težavnost

5/10

Krnica

Kolesarski izlet po lepi makadamski poti ob strugi reke Pišnice do koče v Krnici. Zadnji del pred kočo nas pričaka izzivalen vzpon. Izjemni razgledi na okoliške gore, Špik, Škrlatica in Prisank nad kočo. Povratek po isti poti do JB RENT-a.

Trajanje

4h

Dolžina

30km

Težavnost

3/10

Mojstrana

Družinski kolesarski izlet iz Kranjske Gore do Mojstrane. Pot nas vodi skozi zgornjesavsko dolino ob Savi Dolinki vse do vasi Mojstrana, kjer si lahko ogledamo Planinski muzej Slovenije ali pa naredimo še nekaj dodatnih km s kolesom do veličastnega slapa Peričnik v dolini Vrat. Vrnemo se po isti kolesarski poti, kjer si lahko privoščimo krajše postanke ob številnih počivališčih. Tura primerna tudi za otroke.

Trajanje

3-4h

Dolžina

30km

Težavnost

8/10

Vršič mimo Tonkine koče

Kolesarski vzpon na Vršič - z razgledi na Prisank in okoliške vrhove. Pot nas vodi po številnih serpentinah do Tonkine koče, kjer zapustimo glavno cesto in se umaknemo na mirno makadamsko/gozdno cesto. Tu se začne prava pravljica vzpona na Vršič. Mir, tišina, in neverjetni razgledi na mogočno goro Prisank, občasno zazremo tudi pogled znamenite Ajdovske deklice. Vrh dosežemo pri Poštarskem domu in peš lahko skočimo prav do vrha Vršiča! Vrnemo se po isti poti, priporočamo dodatno mero previdnosti, saj je gozdna cesta na določenih delih poškodovana. Izlet je namenjen bolj izkušenim kolesarjem.